ABCommunication brengt videogamewereld van PlayStation tot leven

Voor de release van de videogame Horizon Forbidden West van Sony PlayStation op 18 februari, heeft ABCommunication een PR- en influencercampagne uitgewerkt in België die vorige week een hoogtepunt kende. Horizon Forbidden West is een avonturenspel voor PS4 en PS5 en speelt zich af in een post-apocalyptische open wereld met weelderige en adembenemende natuur. Het doel van de PR-campagne was om de wereld van het hoofdpersonage Aloy tot leven te wekken met een creatieve en verrassende PR-aanpak. 

De campagne ging van start met PR-acties zoals interviews met de ontwikkelaars, een reviewcodeprogramma en op maat gemaakte PR-stories voor zowel gespecialiseerde- als mainstreammedia. Een reeks entertainmentinfluencers werd vervolgens ingeschakeld voor content creatie om de verschillende aspecten van de game te belichten.  

Het klapstuk was van de maker en comedian Henk Rijckaert die een vervaarlijke machine uit Horizon Forbidden West nagebouwd heeft in een diorama. Het hele proces werd al teasend gedeeld met de fans en op de owned channels van PlayStation België.

Om de awareness van de franchise te verhogen bij het brede publiek, voerde ABCommunication een  schattenjacht uit, aangevuurd door een doelgericht PR-en influencer strategie. Om een stukje van Aloy’s wereld te ontdekken werden er op twee locaties in België een levensechte ‘Metal Flower’ van 1,5 m x 1 m verstopt in het groen, temidden van een driehoek van bloemen. Een metal flower is een item uit Horizon Forbidden West waarnaar gamers op zoek gaan. Deze poëtische planten verspreiden bloemzaadjes op een wel hele unieke manier. Ze werden geplaatst in het Provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom en in het park van Tour & Taxis in Brussel, als Belgische deel van een Benelux hunt in samenwerking met de Nederlandse PR-collega’s.

De Metal Flowers bevatten in de game ‘code fragmenten’ in de vorm van gedichten over de natuur en die konden ter plaatse gelezen worden op composteerbaar groeipapier. Gaming influencers gingen als eerste op zoek naar de locaties en maakten content van hun tocht. Er werd ook een persmailing uitgestuurd, gamewebsites activeerden hun community en Aloy-cosplayers namen foto’s in het mini-stukje Horizon Forbidden West. Fans werden opgeroepen via diverse kanalen om gedurende 3 dagen op zoek te gaan. Wie een foto postte met #Metalflower, maakte kans op het winnen van een Collector’s Editie van de game.

ABCommunication is gespecialiseerd in creatieve en conceptuele PR-en influencer activaties. In tegenstelling tot weinig geloofwaardige product placement of promotioneel getinte boodschappen, wordt het doelpubliek geëntertaind en geïnspireerd met content die waarde toevoegt. De acties voor Horizon Forbidden West voor de klant Sony PlayStation zijn hier een mooi voorbeeld van.