Stage bij ABCommunication? Sarah en Femke delen hun ervaringen!

Op zoek naar een stageplaats waar je je kennis over Public Relations en Influencer Marketing kan verbreden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze stagiaires, Sarah en Femke, kunnen dit alleen maar beamen. Sarah begon nog maar net aan haar stage, terwijl we van Femke net afscheid namen. Ze vormen het perfecte duo om je een kijkje achter de schermen te geven. 

Wat studeer je? 

Sarah: Ik studeer Bedrijfscommunicatie aan KU Leuven.

Femke: Ik zit in mijn laatste jaar communicatiemanagement aan Thomas More Mechelen.

Hoe ben je bij ABCommunication terecht gekomen? 

Sarah: Ik was op zoek naar een PR-agency gericht op lifestyle en tijdens mijn zoektocht ben ik ABCommunication tegengekomen op het internet. 

Femke: Ik ben eigenlijk heel toevallig uitgekomen op ABCommunication. Ik was aan het zoeken op het stageportaal van mijn school en ik kwam dit bureau tegen en zo ging de bal aan het rollen.

Waarom heb je voor ABCommunication gekozen? 

Sarah: Ik had al een stage achter de rug in een groot bedrijf, maar uiteindelijk bleek dat niks voor mij te zijn. Ik wou nog meer bijleren en daarom koos ik ervoor om nog een vrijwillige stage te lopen. Een PR-agency gericht op lifestyle leek mij dan ook de perfecte plaats om dat te doen. De klanten van ABCommunication spraken mij meteen aan en ook het feit dat het team zo klein is, vond ik leuk.

Femke: Ik had op school wel een aantal gastlessen gekregen over werken in een bedrijf versus werken in een agency. Na deze gastlessen ging mijn hart toch meer uit naar een agency. Ik wou graag die afwisseling hebben en voor verschillende klanten werken. Ik vond ABCommunication en besloot te solliciteren. Ik vond alles zo vlot en natuurlijk verlopen tijdens mijn sollicitatie en dat was de uiteindelijke doorslag voor mijn keuze. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. 

Hoe ziet jouw takenpakket eruit? 

Sarah: Ik ben hier nog maar een week stagiaire maar toch heb ik al veel verschillende taken moeten uitvoeren. Zo heb ik bijvoorbeeld al een persbericht geschreven, naar de geschikte influencers gezocht, naar de pers/bedrijven gebeld, enzovoort. Daarnaast heb ik ook al over ideeën nagedacht voor onze eigen sociale media en blog.

Femke: Het klinkt misschien cliché, maar elke dag ziet er anders uit. Natuurlijk zijn er wel dingen die terugkeren, maar het is toch altijd een beetje anders. Zo heb ik al persberichten geschreven, creatieve concepten mogen uitwerken, research gedaan voor PR-acties, met journalisten getelefoneerd en nog zo veel meer. 

Wat wil je bijleren/ heb je bijgeleerd? 

Sarah: Ik zou graag willen leren hoe de hele PR- en mediawereld in elkaar zit. Zo wil ik bijvoorbeeld leren hoe ik een creatieve en succesvolle campagne moet opzetten, hoe ik moet zoeken naar de perfecte influencer en wat de tips & tricks zijn voor het schrijven van een goed persbericht. Ik hoop dat ik op mijn laatste dag zal kunnen zeggen dat ik ook als persoon sterk gegroeid ben en dat ik mij klaar voel om later als volwaardige PR consultant aan de slag te gaan.

Femke: Ik heb een veel duidelijker zicht gekregen op hoe de communicatiewereld in zijn werk gaat. Ik kan nu veel beter inschatten hoe je best iets aanpakt. Op persoonlijk vlak voel ik dat ik nu veel steviger in mijn schoenen sta, iets wat ik totaal niet had verwacht. 

Wat is het toppunt van je stage tot nu toe? 

Sarah: Aangezien ik hier nog maar een weekje stage loop heb ik nog niet zoveel meegemaakt, maar ik kan wel al zeggen dat het team bestaat uit leuke mensen!

Femke: Dat moet toch wel het online influencer event zijn van Apivita. Ik was hierbij van A tot Z betrokken. De leuke reacties op het einde maken het des te leuker. 

Als laatste: wat wil je kwijt aan toekomstige stagiaires? 

Sarah: Zoek je een leuke stageplek met een leuk team en veel afwisseling? Twijfel dan zeker niet om bij ABCommunication te solliciteren. 

Femke: Als je houdt van een klein team en persoonlijk contact, is ABCommunication the place to be. Je leert veel meer bij. Oh en als laatste: bellen gaat zoveel sneller dan een mail te sturen! 

Nog op zoek naar een fijne stageplaats? Drop je in CV in onze mailbox en overtuig ons van jouw communicatie skills!